Üdvözöllek honlapomon

Wellcome
 
Formula 1
 

Már régóta tervezem, hogy próbaképpen összeállítok egy egyszerű honlapot.
Most, hogy (2009. év közepén) sikerült egy Mac gépet (MacBook Pro) vásárolnom, ennek segítségével, talán még könnyebb lesz ezen elképzelésemet megvalósítani.


Kezdeném talán életem meghatározó, leghosszabb (egy helyen) munkaviszonyban töltött időszakával kapcsolatos gondolataimmal.

Bizonyára tudod, hogy 2022 július 31-én a 37. Formula 1 Magyar Nagydíj került megrendezésre Mogyoródon a Hungaroring versenypályán.
Talán szerencsémre elmondhatom, hogy a 2013. évig minden addigi futam előkészítésében és lebonyolításában részt vállalhattam. (Igaz, a 2013. évben már csak mint nyugdíjas tanácsadó.) Későbbi kritikáim már talán nem tükrözik az esemény megrendezésével kapcsolatos (esetlegesen jogos) elvárásaimmat.

Igen, így nyugdíjasként, már többen nem tartozunk azok közé sem, akiket az elkövetkező Formula 1 Magyar Nagydíj eseményre egy hétvégi állójeggyel (esetleg hivatalból) az utódok megtisztelnek. Hát ennek kapcsán jutnak eszembe majd 16 évig volt vezérigazgatóm, Gaál Attila, /akinek kiemelkedő, szakértő munkája révén a versenypálya folymatos fejlesztése nagyon sokat köszönhet/ aktuális szavai: “Morvai úr, változnak az idők!”. (Megjegyzem, azért jó és érdekes volt elődnek lenni!)
A fent említett igen hosszú időszak, egy ember életében is jelentősnek számít, amely számtalan -néha irígylésre okot adó- különleges élményt, néhányszor kudarcot és hihetetlen számú kihívást, feladatot jelentett. Az alkalmat megragadva, köszönöm mindazoknak, akik lehetővé tették számomra, hogy ennek részese lehettem és partnerként elfogadtak. Kedves kollégáim között, mindenképpen (név szerint említeni szeretém) -tartósan velem dolgozó, együttműködő, közvetlen vezetőimet és munkatársaimat- Palik Lászlót, Dancsó Pált, Gyulay Zsoltot, Gazsi Júliát, Divikiné Németh Ágnest, Tóth Krisztinát, (néhai) Tamás Jánosnét, Török Zsuzsát, Balogh Ágnest, Richter Gábort és Kovács Ágnest is. Rajtuk kívül még többen voltak olyanok, akikkel hosszabb-rövidebb ideig, kellemes, igen jó munkakapcsolatban töltöttem el munkanapjaimat a cégnél, akiket még itt említenem kellene. Beosztásom révén számos kiemelkedő személy vezette, nagyszerű vállalkozás vezetőjével kerültem kapcsolatba, akik korrektségükkel és megbízhatóságukkal a mai napig számomra etalonnak számítanak tevékenységi körükben. A versenypálya folyamatos fejlesztésében meghatározó szerepet játszott  (és tudtommal szerencsére játszik a mai napig is) Gulácsi Ferenc pálya-tervező és Máté Sándor statikus- építész tervező, akikel úgy érzem, kiemelkedően jó személyes kapcsolatot sikerült ápolnom e hosszú időszak alatt.
Munkahelyem miatt hosszú időre mogyoródi lakos lettem és maradtam, amely erősen meghatározó tényezője volt életemnek, mindennapjaimnak.
Magánéletem e miatt nem volt “eseménytelen”, de ez úton is igazán köszönöm Családomnak és Szeretteimnek, hogy segítették helytállásomat munkámban, leegyszerűsítve ezzel mindennapjaimat.


Honlapomon megtalálod továbbá, sokéves, amatőr házimozizással és zenehallgatással kapcsolatos “szenvedélyem” miatt összegyűjtött tapasztalataimat, amelyek talán Téged is segítenek eligazodni, ebben az igencsak érdekes kép- és hangvilágban.
(Sajátos módon a mozifilmek sokasága engem nem érintett meg ilyen mélyen.)

De olvashatsz itt különféle témakörökben írt blogokat, például érdekességeket falunkról, Mogyoródról, vagy egy kiváló, középkategóriás Asus MeMoPad HD7 tablet ajánlást is “Naplóm”-ban. A CD/MP3 oldalon -önállóan készített CD-je révén- találkozhatsz egy régi barátom, Egri László (a ‘70-es években működő) együttesünk szólógitárosának zeneszerzői alkotásával.
(Ezeket a tömörített, letölthető MP3-as fájlokat kizárólag saját célra használhatod fel!)
Ezen az oldalon láthatsz még néhány általam kedvelt YouTube zenés videót is.


A Technika lapon -sehol nem publikált- Samsung SP50 L2 HX projektoros TV szerviz beállításokat, DENON AVC-A11XV tip. erősítő firmware frissítéssel kapcsolatos információkat találhatsz, továbbá megtalálod a DENON AVC-A1XVA erősítő WIFI hálózatra történő csatlakoztatásának módját. Műszaki érdeklődésed esetén, figyelmedbe ajánlom a szintén itt megtalálható, kiváló minőségű (saját készítésű) hangsugárzó kábel készítésének leírását is, amelyeket a mai napig használok Infinity (Kappa 600, center és surround) hangfalaimhoz, Denon AVC-A1XVA erősítőmhöz csatlakoztatva.

Talán célszerű itt elárulnom, hogy műszaki érdeklődésem, korábbi, a hetvenes évektől a nyolcvanas évek közepéig, az Elektronikus Mérőkészülékek Gyárában (EMG) a műszergyártásban szerzett tapasztalataimnak tudható be, ahol az analóg- és digitális mérőműszerek (mikrohullámú és digitális) sorozatgyártásában és szervizelésében vettem részt. Ennek révén, akkor a több mint kétezer főt alkalmazó cégtől, mint -a műszergyártásban szerzett szakmai érdemeim elismeréseként- szerviz szakemberként jutottam el, az akkor még (pártfüggetlen magánembernek a 70-es és 80-as években) szinte megközelíthetetlennek számító országokba, mint pl. Szovjetúnió, Kína, India vagy Anglia.
Amennyiben esetleg kíváncsi lennél egyéb (pl. személyes és családi) információimra, úgy itt ezeket is megtalálod.

Albumaim oldalon megnézheted néhány fotómat és videómat.

Általam ajánlott, legjobb koncert DVD-imről részletes leírásaimat is itt, archív blogjaimban olvashatod.


Köszönöm megtisztelő érdeklődésedet!


Üdvözlettel,


MORVAI Károly

   “Charlie”

                           Hungaroring, Formula 2023          :
Bevezető